Konditori Nivå 3 (KONI3000X)
Information
- Gå till ämne, Konditori
- Poäng: 200
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-02-06
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet konditori på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:
- Hur konditoriprodukters konsistens, smak och utseende påverkas av olika val vid tillverkningen.
- Planering och organisering vid tillverkning med hänsyn till smak, utseende, pris och kvalitet.
- Etiska och miljömässiga val i arbetet.
- Tillverkning av konditoriprodukter med hänsyn till krav på ekonomi och tempo.
- Tillverkning av konditoriprodukter efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
- Tillverkning av konditoriprodukter, däribland desserter och mousser.
- Simultant arbete med flera moment och metoder.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Lagar och andra bestämmelser inom området.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Service, kommunikation och bemötande vid konditoriarbete och i olika servicesituationer.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Restaurang- och livsmedelsprogrammet | RL25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 1 |