Livsmedelshygien Nivå 1 (LIVS1000X)
Information
- Gå till ämne, Livsmedelshygien
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-01-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet livsmedelshygien på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Mikroorganismers förekomst, egenskaper, livsbetingelser och betydelse.
- Smittvägar, livsmedelsburna infektioner och matförgiftningar.
- Lagar och andra bestämmelser inom livsmedelsområdet.
- God hygienpraxis i samband med hantering av livsmedel, utrustning och lokaler.
- Metoder för hantering av råvaror samt för tillagning, varmhållning, nedkylning, uppvärmning och förvaring av livsmedel.
- Provtagning och egenkontroll.
- Kontrollprogram för livsmedelshygien.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Industritekniska programmet | IN25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Naturbruksprogrammet | NB25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 2 |