Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Matlagning Nivå 2 (MATG2000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet matlagning på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Planering och organisering av arbetet efter situationens krav.
  • Ekonomisk och miljömässig hantering av svinn och rester.
  • Tillagning av vanliga rätter, däribland fisk- och kötträtter samt vegetariska och veganska rätter.
  • Olika fonder och buljonger samt tillagning av ett urval av dessa.
  • Födoämnesintolerans, allergi och specialkost.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Hållbarhetsfrågor som rör livsmedel.
  • Samarbete och kommunikation i arbetet.
  • Bemötande i olika situationer.

Program där kursen förekommer

search