Matlagning Nivå 2 (MATG2000X)
Information
- Gå till ämne, Matlagning
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-02-06
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet matlagning på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Planering och organisering av arbetet efter situationens krav.
- Ekonomisk och miljömässig hantering av svinn och rester.
- Tillagning av vanliga rätter, däribland fisk- och kötträtter samt vegetariska och veganska rätter.
- Olika fonder och buljonger samt tillagning av ett urval av dessa.
- Födoämnesintolerans, allergi och specialkost.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Hållbarhetsfrågor som rör livsmedel.
- Samarbete och kommunikation i arbetet.
- Bemötande i olika situationer.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Restaurang- och livsmedelsprogrammet | RL25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 1 |