Bageri och konditori Nivå 1 (BAGR1N0)
Information
- Gå till ämne, Bageri och konditori
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet bageri och konditori på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Grundläggande metoder och tekniker inom bageri och konditori.
- Hantering, användning, märkning och förvaring av råvaror.
- Råvarornas betydelse för slutprodukten.
- Bakning enligt recept. Mätning och vägning.
- Personlig hygien, klädsel och den egna stationen. De vanligast förekommande kemtekniska produkterna.
- Vanliga ord och uttryck inom yrkesområdet. Vikten av god kommunikation.
- Organisering av den egna arbetsplatsen i förhållande till arbetsuppgiften.
- De vanligast förekommande redskapen inom bageri och konditori. Vad de används till och hur de vårdas.
- Allergener, anpassad kost och kostval inom bageri och konditori.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.