Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Bageri och konditori Nivå 3 (BAGR3N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet bageri och konditori på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Organisering av simultana arbetsuppgifter samt framförhållning och efterarbete. Delaktighet i det gemensamma arbetet.
  • Förädling av råvaror med hänsyn till ekonomi, etik och miljö.
  • Anpassning av recept med hänsyn till ekonomi, etik och miljö.
  • Livsmedelshantering i enlighet med lagar och andra bestämmelser. Egenkontroll, däribland HACCP (hazard analysis and critical controlpoints).
  • Kommunikation på ett för yrkesområdet relevant sätt.
  • Organisering av det gemensamma arbetet samt framförhållning.
  • Användning och vård av specialiserade redskap och specialiserad utrustning som används i bageri- och konditoriarbete.
  • Bageri- och konditoriarbete med hänsyn till allergener, anpassad kost och kostval.
  • Ergonomiskt och säkert arbetssätt.

Program där kursen förekommer

search