Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Frukost och buffé Nivå 1 (FRUO1N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet frukost och buffé på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Vanligt förekommande bufféer, däribland frukostbufféer.
  • Tillagning, beredning och hantering av vanligt förekommande frukost- och bufférätter.
  • Råvarors och livsmedels näringsinnehåll, märkning och kvalitet.
  • Följande av givna ramar för mängd och åtgång utifrån målgrupp och ekonomi.
  • Metoder, redskap och utrustning som används vid frukost- och bufféservering.
  • Livsmedelshygien. Lagar och andra bestämmelser som gäller livsmedelshantering. Innebörden av egenkontroll.
  • Ergonomiska och säkra arbetssätt, däribland bärteknik.
  • Uppdukning och servering med hänsyn till estetik och atmosfär vid enklare bufféer i olika sammanhang.
  • Service och bemötande i mötet med gästen, däribland språkets och kroppsspråkets betydelse.
  • Allergener, anpassad kost och kostval.
  • Personlig hygien och ändamålsenlig klädsel.

Program där kursen förekommer

search