Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Frukost och buffé Nivå 2 (FRUO2N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet frukost och buffé på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Temabufféer, däribland frukostbufféer med teman.
  • Tillagning, beredning och hantering av frukost- och bufférätter utifrån givna ramar för ekonomi, kvalitet och miljö.
  • Val och hantering av råvaror och livsmedel för olika ändamål och utifrån situationens krav.
  • Uppskattning av mängd och åtgång utifrån antal gäster.
  • Användning av redskap och utrustning vid frukost- och bufféservering.
  • Tillämpning av livsmedelshygien. Lagar och andra bestämmelser som gäller livsmedelshantering. Egenkontroll.
  • Ergonomiska och säkra arbetssätt.
  • Uppdukning och servering utifrån estetik, atmosfär och effektivitet vid bufféer i olika sammanhang.
  • Service och bemötande utifrån olika gästers behov i olika situationer.
  • Allergener, anpassad kost och kostval. Vägledning i bufféutbudet utifrån gästens behov och önskemål.
  • Yrkesmässig tillämpning av personlig hygien och ändamålsenlig klädsel.

Program där kursen förekommer

search