Frukost och buffé Nivå 2 (FRUO2N0)
Information
- Gå till ämne, Frukost och buffé
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet frukost och buffé på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Temabufféer, däribland frukostbufféer med teman.
- Tillagning, beredning och hantering av frukost- och bufférätter utifrån givna ramar för ekonomi, kvalitet och miljö.
- Val och hantering av råvaror och livsmedel för olika ändamål och utifrån situationens krav.
- Uppskattning av mängd och åtgång utifrån antal gäster.
- Användning av redskap och utrustning vid frukost- och bufféservering.
- Tillämpning av livsmedelshygien. Lagar och andra bestämmelser som gäller livsmedelshantering. Egenkontroll.
- Ergonomiska och säkra arbetssätt.
- Uppdukning och servering utifrån estetik, atmosfär och effektivitet vid bufféer i olika sammanhang.
- Service och bemötande utifrån olika gästers behov i olika situationer.
- Allergener, anpassad kost och kostval. Vägledning i bufféutbudet utifrån gästens behov och önskemål.
- Yrkesmässig tillämpning av personlig hygien och ändamålsenlig klädsel.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 1 |