Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Matlagning Nivå 3 (MATA3N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet matlagning på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Simultana arbetsuppgifter i matlagningsarbetet. Framförhållning, genomförande och efterarbete.
  • Delaktighet och ansvarstagande i det gemensamma arbetet.
  • Förädling av råvaror med hänsyn till ekonomi, etik och miljö.
  • Användning av recept med hänsyn till ekonomi, etik och miljö.
  • Livsmedelshantering i enlighet med lagar och andra bestämmelser. Egenkontroll.
  • Kommunikation på ett för yrkesområdet relevant sätt.
  • Användning och vård av specialiserade redskap och specialiserad utrustning som används vid matlagning och annat arbete i restaurang och storkök.
  • Matlagningsarbete och annat arbete i restaurang och storkök med hänsyn till allergener, anpassad kost och kostval.
  • Ergonomiskt och säkert arbetssätt.

Program där kursen förekommer

search