Mat och butik Nivå 1 (MATH1N0)
Information
- Gå till ämne, Mat och butik
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet mat och butik på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Dagligvaruhandelns verksamheter på olika avdelningar.
- Hur livsmedelskedjan fungerar.
- Varuplockning, frontning av varor och exponering.
- Material, metoder och utrustning som används vid hantering av varor, råvaror och livsmedel i butik.
- Varors innehållsdeklarationer.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
- Livsmedelshygien och säker livsmedelshantering.
- Lagar och andra bestämmelser inom området, till exempel livsmedelslagen och konsumentköplagen. Egenkontrollprogram.