Mat och butik Nivå 2 (MATH2N0)
Information
- Gå till ämne, Mat och butik
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet mat och butik på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Arbetsrutiner och daglig verksamhet på olika avdelningar i butiker.
- Hur livsmedelskedjan fungerar samt reflektion över hur etik- och miljöfrågor kan kopplas till den.
- Vanligt förekommande arbetsuppgifter vid livsmedelshantering i butiker, till exempel uppläggning, paketering och arbete i delikatessdisken.
- Inventering.
- Kvalitetskontroll av varor, råvaror och livsmedel, till exempel datummärkning samt skador och andra kvalitetsförsämringar.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
- Hantering av varor, råvaror och livsmedel i enlighet med lagar och andra bestämmelser.