Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Mat och butik Nivå 2 (MATH2N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet mat och butik på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Arbetsrutiner och daglig verksamhet på olika avdelningar i butiker.
  • Hur livsmedelskedjan fungerar samt reflektion över hur etik- och miljöfrågor kan kopplas till den.
  • Vanligt förekommande arbetsuppgifter vid livsmedelshantering i butiker, till exempel uppläggning, paketering och arbete i delikatessdisken.
  • Inventering.
  • Kvalitetskontroll av varor, råvaror och livsmedel, till exempel datummärkning samt skador och andra kvalitetsförsämringar.
  • Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
  • Hantering av varor, råvaror och livsmedel i enlighet med lagar och andra bestämmelser.

Program där kursen förekommer

search