Bageri och konditori Nivå 2 (BAGR2N0)
Information
- Gå till ämne, Bageri och konditori
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet bageri och konditori på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Rationella metoder och tekniker inom bageri och konditori. Val och anpassning av metoder och tekniker utifrån situationens förutsättningar.
- Förädling av råvaror. Processer som påverkar smakupplevelsen samt hållbarhetstid och näringsinnehåll.
- Anpassning och omräkning av recept. Skattning av omräkningens rimlighet avseende volym och vikt.
- Arbetsplatsens hygien- och städrutiner. Specialiserade kemtekniska produkter.
- Användning av vanliga ord och uttryck i kommunikation.
- Samband mellan den egna arbetsuppgiften och det kollegor gör.
- Vanligt förekommande redskap och utrustning som används inom bageri och konditori. Vad de används till och hur de vårdas.
- Anpassad användning av produkter utifrån allergener, anpassad kost och kostval.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Programmet för samhälle, natur och språk | SN25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 2 |