Bageri och konditori Nivå 3 (BAGR3N0)
Information
- Gå till ämne, Bageri och konditori
- Poäng: 200
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet bageri och konditori på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:
- Organisering av simultana arbetsuppgifter samt framförhållning och efterarbete. Delaktighet i det gemensamma arbetet.
- Förädling av råvaror med hänsyn till ekonomi, etik och miljö.
- Anpassning av recept med hänsyn till ekonomi, etik och miljö.
- Livsmedelshantering i enlighet med lagar och andra bestämmelser. Egenkontroll, däribland HACCP (hazard analysis and critical controlpoints).
- Kommunikation på ett för yrkesområdet relevant sätt.
- Organisering av det gemensamma arbetet samt framförhållning.
- Användning och vård av specialiserade redskap och specialiserad utrustning som används i bageri- och konditoriarbete.
- Bageri- och konditoriarbete med hänsyn till allergener, anpassad kost och kostval.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 1 |