Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Servering Nivå 3 (SERE3N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet servering på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Metoder och tekniker för servering av mat och dryck utifrån olika ändamål.
  • Uppdukningar och dekorationer i samband med servering och iordningställande av lokal.
  • Servering utifrån olika ändamål och i olika situationer.
  • Val och användning av redskap och utrustning inom servering och matsalsarbete. Vård av redskap och utrustning.
  • Gästbemötande i olika situationer. Kommunikation med gäster om menyernas innehåll.
  • Ansvarstagande för gemensamma uppgifter. Framförhållning och efterarbete inom servering och matsalsarbete.
  • Arbete i enlighet med hygienrutiner.
  • Ergonomiskt och säkert arbetssätt.

Program där kursen förekommer

search