Hela sveriges kurser och ämnen

Hotell, HOEHOT5

Information

  • Gå till ämne, Hotell
  • Poäng: 100
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-04-21
  • Giltig till: Ej angivet

Läroplan

  • Namn: Läroplan för anpassade gymnasieskolan, LGYAN2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-04-28
  • Grundförfattning: 2013:148
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Besöksnäringens olika former av logi, till exempel camping, hotell och vandrarhem. Miljömärkning och certifieringar.
  • Olika former av konferens- och evenemangsanläggningar. Anläggningar för konferenser, idrottstävlingar och konserter.
  • Organisation, yrkesroller samt arbetsuppgifter inom hotell, konferenser och evenemang.
  • Möte med gäster och kunder. Service och bemötande.
  • Olika målgrupper och deras krav på boende, tjänster och service. Omtanke och tillgänglighet för gäster med särskilda behov, till exempel funktionsnedsättningar eller allergier.
  • Ergonomi och arbetsmiljö.
  • Säkerhet, till exempel brandskydd och hygienföreskrifter.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva besöksnäringens olika verksamheter och yrkesroller. Eleven medverkar också i att beskriva besöksnäringens produkter, tjänster och målgrupper. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver på ett enkelt sätt besöksnäringens olika verksamheter och yrkesroller. Eleven beskriver också på ett enkelt sätt besöksnäringens produkter, tjänster och målgrupper. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt besöksnäringens olika verksamheter och yrkesroller. Eleven beskriver också på ett utvecklat sätt besöksnäringens produkter, tjänster och målgrupper. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.