Konferens och evenemang 1 (HOEKON51)
Information
- Gå till ämne, Hotell
- Poäng: 100
- Gäller från: 2023-07-02
- Senast ändrad: 2023-04-21
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Läroplan för anpassade gymnasieskolan, LGYAN2013
- Gäller från: 2023-07-02
- Senast ändrad: 2023-04-28
- Grundförfattning: 2013:148
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om kursen
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Anläggningar för konferens och evenemang samt deras utbud av produkter och tjänster.
- Organisation, yrkesroller samt arbetsuppgifter inom konferenser och evenemang.
- Iordningsställande av lokaler, till exempel genom olika möbleringsformer.
- Kaffe och andra förfriskningar.
- Möte med gäster och kunder. Service och bemötande.
- Ergonomi och arbetsmiljö.
- Lagar och andra bestämmelser i samband med konferens och evenemang.
Betygskriterier
Betyget E
Eleven medverkar i att beskriva produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. Eleven medverkar också i att välja, använda och sköta redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.
Betyget D
Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.
Betyget C
Eleven beskriver på ett enkelt sätt produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. Eleven väljer, använder och sköter också redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang på ett delvis ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.
Betyget B
Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.
Betyget A
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. Eleven väljer, använder och sköter också redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang på ett ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för administration, handel och varuhantering | AH | 5 | Programfördjupningskurser |
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR | 5 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 2 |