Hela sveriges kurser och ämnen

Frukost- och bufféservering 1, SEEFRU51

Information

Läroplan

  • Namn: Läroplan för anpassade gymnasieskolan, LGYAN2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-04-28
  • Grundförfattning: 2013:148
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Matsalens miljö och atmosfär.
  • Redskap och annan utrustning som används vid frukost- och bufféservering.
  • Tillagning, beredning och uppläggning av frukosträtter.
  • Bärteknik, dukning och efterarbete.
  • Gästbemötande och service. Olika målgruppers behov.
  • Hygien och utrustning i samband med frukost- och bufféservering.
  • Livsmedelshantering med hänsyn till hygien, kvalitet och miljö.
  • Ergonomi arbetsmiljö och säkerhet.
  • Lagar och andra bestämmelser i samband med livsmedelshantering.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. Eleven medverkar i att samtala om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver på ett enkelt sätt serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. Eleven samtalar om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete på ett enkelt sätt. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. Eleven samtalar om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete på ett utvecklat sätt. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt.