Bageri Nivå 3 (BAGI3000X)
Information
- Gå till ämne, Bageri
- Poäng: 200
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-01-08
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet bageri på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:
- Hur konsistens, smak, utseende och nyttighet påverkas av olika val av råvaror och metoder vid tillverkningen.
- Planering och organisering vid tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till smak, utseende, pris och kvalitet.
- Etiska och miljömässiga val i arbetet.
- Tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till krav på ekonomi och tempo.
- Tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
- Tillverkning av mat- och kaffebröd samt andra bakverk av olika degar och blandningar.
- Simultant arbete med flera moment och metoder.
- Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
- Lagar och andra bestämmelser inom området.
- Säkerhet och ergonomi i arbetet.
- Service, kommunikation och bemötande vid bageriarbete och i olika servicesituationer.