Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Bageri Nivå 3 (BAGI3000X)

Information

  • Gå till ämne, Bageri
  • Poäng: 200
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: 2024-01-08
  • Giltig till: Ej angivet

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet bageri på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Hur konsistens, smak, utseende och nyttighet påverkas av olika val av råvaror och metoder vid tillverkningen.
  • Planering och organisering vid tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till smak, utseende, pris och kvalitet.
  • Etiska och miljömässiga val i arbetet.
  • Tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till krav på ekonomi och tempo.
  • Tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
  • Tillverkning av mat- och kaffebröd samt andra bakverk av olika degar och blandningar.
  • Simultant arbete med flera moment och metoder.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande vid bageriarbete och i olika servicesituationer.
search