Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Bageri Nivå 4 (BAGI4000X)

Information

  • Gå till ämne, Bageri
  • Poäng: 100
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: 2024-01-08
  • Giltig till: Ej angivet

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet bageri på nivå 4 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Trender och utveckling inom bageriområdet.
  • Hur olika råvaror och processer vid brödtillverkning påverkar brödets nyttighet. Hur surdeg och fullkorn samverkar.
  • Planering och organisering utifrån yrkesmässiga krav och ekonomiska kalkyler.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk utifrån krav på drift, planering, rutiner, tempo, organisation och ekonomi.
  • Tillverkning av avancerade bröd och bakverk.
  • Tillverkning av internationella bakverk.
  • Yrkesmässig tillverkning av bröd och bakverk efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser för yrkesmässigt arbete inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra på ett yrkesmässigt sätt.
search