Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Brödbaserade caféluncher Nivå 1 (BROD1000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet brödbaserade caféluncher på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Planering och organisation av arbete med caféluncher, däribland hållbarhetsfrågor och ekonomi.
  • Receptberäkningar och ekonomiska kalkyler.
  • Cafélunchens historia och traditioner.
  • Arbetsgången på ett café.
  • Lämpliga råvaror, redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Arbetsbeskrivningar, däribland recept.
  • Råvaror och andra ingredienser.
  • Tillverkning av enklare kalla och varma brödbaserade caféluncher, med fokus på både smak och utseende, däribland pizzor, piroger, pajer, wraps och smörgåstårtor.
  • Allergi- och specialkost samt kostval. Risker vid felaktig hantering.
  • Exponering, uppläggning, paketering och märkning.
  • Samarbete, service och personlig försäljning.
search