Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Choklad och konfektyr Nivå 1 (CHOK1000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet choklad och konfektyr på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Choklad- och konfektyrprodukter genom historien.
  • Hur olika smak, konsistens och kvalitet kan uppnås genom olika processer, däribland vid kemiska förändringar.
  • Råvaror och andra ingredienser.
  • Val av råvaror för allergier, specialkost och kostval inom choklad- och konfektyrområdet.
  • Arbetsprocesser vid tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter.
  • Tillverkning av choklad- och konfektyrprodukter med hantverksmässiga metoder utifrån trend och tradition med hänsyn till utseende och smak.
  • Paketering och märkning.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Receptberäkningar.
  • Ekonomiska kalkyler.
search