Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Konditori Nivå 1 (KONI1000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet konditori på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Konditoriprodukters historia.
  • Enklare planering och organisering vid tillverkning av konditoriprodukter.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Enklare ekonomiska kalkyler.
  • Hur recept läses och används.
  • Grundläggande receptberäkningar.
  • Råvaror och andra ingredienser som är lämpliga för ändamålet.
  • Tillverkning av enklare konditoriprodukter med hantverksmässiga metoder, däribland småbröd och anslag.
  • Tillverkning av enklare konditoriprodukter utifrån olika smaker och kombinationer.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Allergi- och specialkost samt kostval som är vanligt förekommande inom konditori.
  • Paketering och märkning.
  • Lagar och andra bestämmelser, däribland arbetsmiljölagen och livsmedelslagstiftning med särskild tonvikt på hygien och hygienrutiner.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Hur samarbete, kommunikation och bemötande vid konditoriarbete går till.
search