Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Konditori Nivå 2 (KONI2000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet konditori på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Arbetsprocessen vid tillverkning av konditoriprodukter.
  • Planering och organisering vid vanligt förekommande konditoriarbete.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Prisbestämning och vanligt förekommande ekonomiska kalkyler.
  • Vanligt förekommande receptberäkningar.
  • Tillverkning av konditoriprodukter med hänsyn till smak och utseende samt med utgångspunkt i trend och tradition.
  • Tillverkning av olika sorters tårtor och bakelser, däribland klassiska och avancerade.
  • Tillverkning av olika sorters klassiska och moderna kakor, däribland kondisbitar och andra finare kakor.
  • Simultant arbete med flera moment och metoder.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Samarbete och kommunikation vid konditoriarbete.
  • Bemötande i olika situationer.
search