Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Konditori Nivå 3 (KONI3000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet konditori på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Hur konditoriprodukters konsistens, smak och utseende påverkas av olika val vid tillverkningen.
  • Planering och organisering vid tillverkning med hänsyn till smak, utseende, pris och kvalitet.
  • Etiska och miljömässiga val i arbetet.
  • Tillverkning av konditoriprodukter med hänsyn till krav på ekonomi och tempo.
  • Tillverkning av konditoriprodukter efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
  • Tillverkning av konditoriprodukter, däribland desserter och mousser.
  • Simultant arbete med flera moment och metoder.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande vid konditoriarbete och i olika servicesituationer.
search