Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Konditori Nivå 4 (KONI4000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet konditori på nivå 4 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Trender och utveckling inom konditoriområdet.
  • Planering och organisering utifrån yrkesmässiga krav och ekonomiska kalkyler.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Yrkesmässig tillverkning av konditoriprodukter utifrån krav på drift, planering, rutiner, tempo, organisation och ekonomi.
  • Yrkesmässig tillverkning av konditoriprodukter efter valt tema, utifrån beställning eller i befintlig verksamhet.
  • Tillverkning av avancerade konditoriprodukter, däribland glass och frusna desserter.
  • Klassiska bakverk, däribland någon form av showpiece.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser för yrkesmässigt arbete inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra på ett yrkesmässigt sätt.
search