Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Matlagning Nivå 3 (MATG3000X)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet matlagning på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Planering och organisering av arbetet, däribland varumottagning, upplockning och korrekt förvaring av råvaror.
  • Kalkyler och prissättning.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Identifiering, behandling och hantering av råvaror samt smakmässiga aspekter vid tillagning.
  • Tillagning av vanligt förekommande kalla och varma rätter för restaurang, däribland olika lunchrätter.
  • Sallader, dressingar, kuvertbröd och torra kakor.
  • Anpassning av måltider till allergier och önskemål om specialkost och andra kostval.
  • Anpassning av måltider och tjänster utifrån individuella önskemål.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Service, kommunikation och bemötande i samarbete med andra.
search