Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Bageri 2 (BAEBAG52)

Information

Läroplan

  • Namn: Vuxenutbildning, VU2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-11-09
  • Grundförfattning: 2012:101
  • Ändringsförfattning: 2022:14

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Fördjupning inom något eller några områden inom bageri.
  • Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av maskiner och arbetsbord.
  • Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
  • Lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen och EU-bestämmelser.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva produkter, råvaror, metoder och utrustning inom ett kunskapsområde. Eleven medverkar också i att följa recept samt välja råvaror, metoder och utrustning. Eleven medverkar i att utföra arbetsmoment inom kunskapsområdet på ett hygieniskt, ergonomiskt och säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver på ett enkelt sätt produkter, råvaror, metoder och utrustning inom ett kunskapsområde. Eleven följer också recept samt väljer råvaror, metoder och utrustning med viss säkerhet. Eleven utför med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom kunskapsområdet på ett hygieniskt, ergonomiskt och säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt produkter, råvaror, metoder och utrustning inom ett kunskapsområde. Eleven följer också recept samt väljer råvaror, metoder och utrustning med säkerhet. Eleven utför med gott resultat arbetsmoment inom kunskapsområdet på ett hygieniskt, ergonomiskt och säkert sätt.

search