Hela sveriges kurser och ämnen

Konferens och evenemang 1, HOEKON51

Information

  • Gå till ämne, Hotell
  • Poäng: 100
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-04-21
  • Giltig till: Ej angivet

Läroplan

  • Namn: Vuxenutbildning, VU2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-11-09
  • Grundförfattning: 2012:101
  • Ändringsförfattning: 2022:14

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Anläggningar för konferens och evenemang samt deras utbud av produkter och tjänster.
  • Organisation, yrkesroller samt arbetsuppgifter inom konferenser och evenemang.
  • Iordningsställande av lokaler, till exempel genom olika möbleringsformer.
  • Kaffe och andra förfriskningar.
  • Möte med gäster och kunder. Service och bemötande.
  • Ergonomi och arbetsmiljö.
  • Lagar och andra bestämmelser i samband med konferens och evenemang.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. Eleven medverkar också i att välja, använda och sköta redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver på ett enkelt sätt produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. Eleven väljer, använder och sköter också redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang på ett delvis ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. Eleven väljer, använder och sköter också redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang på ett ändamålsenligt sätt. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt.