Hela sveriges kurser och ämnen

Matlagning 3, MAGMAT53

Information

Läroplan

  • Namn: Vuxenutbildning, VU2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-11-09
  • Grundförfattning: 2012:101
  • Ändringsförfattning: 2022:14

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Fördjupning inom något eller några av ämnets kunskapsområden.
  • Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och utrustning.
  • Egenkontroll, till exempel kontroll av temperatur i kyl och frys, rengöring samt arbetsrutiner.
  • Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
  • Lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen och konsumentköplagen.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva råvaror och matlagningsmetoder inom kunskapsområdet. Eleven medverkar i att välja råvaror, metoder och utrustning vid tillagning av maträtter inom kunskapsområdet. Eleven medverkar också i att utföra arbetsmoment inom matlagning på ett hygieniskt och säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver råvaror och matlagningsmetoder inom kunskapsområdet på ett enkelt sätt. Eleven väljer på ett delvis ändamålsenligt sätt råvaror, metoder och utrustning vid tillagning av maträtter inom kunskapsområdet. Eleven utför också med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom matlagning på ett hygieniskt och säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver råvaror och matlagningsmetoder inom kunskapsområdet på ett utvecklat sätt. Eleven väljer på ett ändamålsenligt sätt råvaror, metoder och utrustning vid tillagning av maträtter inom kunskapsområdet. Eleven utför också med gott resultat arbetsmoment inom matlagning på ett hygieniskt och säkert sätt.