Hela sveriges kurser och ämnen

Frukost- och bufféservering 2, SEEFRU52

Information

Läroplan

  • Namn: Vuxenutbildning, VU2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-11-09
  • Grundförfattning: 2012:101
  • Ändringsförfattning: 2022:14

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Redskap och annan utrustning som används vid frukost- och bufféservering.
  • Tillagning, beredning och uppläggning av frukosträtter. Specialkost på grund av medicinska, religiösa och etiska skäl.
  • Bärteknik, dukning och efterarbete.
  • Gästbemötande och service. Olika målgruppers behov.
  • Hygien och utrustning i samband med frukost och bufféservering.
  • Livsmedelshantering med hänsyn till hygien, smitta och smittspridning.
  • Livsmedelshantering med hänsyn till miljö och kvalitet, till exempel närproducerat samt ekologiskt producerat.
  • Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
  • Lagar och andra bestämmelser i samband med livsmedelshantering.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva serveringsmetoder och bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. Eleven medverkar i att samtala om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver på ett enkelt sätt serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. Eleven samtalar om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete på ett enkelt sätt. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. Eleven samtalar om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete på ett utvecklat sätt. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt.

search