Hela sveriges kurser och ämnen

Servering 3, SEESER53

Information

Läroplan

  • Namn: Vuxenutbildning, VU2013
  • Gäller från: 2023-07-02
  • Senast ändrad: 2023-11-09
  • Grundförfattning: 2012:101
  • Ändringsförfattning: 2022:14

Om kursen

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Fördjupning inom något eller några av ämnets kunskapsområden, till exempel servering, dukning eller bordsdekorering.
  • Gästbemötande och service.
  • Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
  • Lagar och andra bestämmelser inom kunskapsområdet, till exempel diskrimineringslagen, alkohollagen samt hygien- och säkerhetsbestämmelser.

Betygskriterier

Betyget E

Eleven medverkar i att beskriva ett kunskapsområde inom ämnet. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt.

Betyget D

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.

Betyget C

Eleven beskriver på ett enkelt sätt ett kunskapsområde inom ämnet. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt.

Betyget B

Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.

Betyget A

Eleven beskriver på ett utvecklat sätt ett kunskapsområde inom ämnet. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt.