Servering 3 (SEESER53)
Information
- Gå till ämne, Serveringskunskap
- Poäng: 100
- Gäller från: 2023-07-02
- Senast ändrad: 2023-04-20
- Giltig till: Ej angivet
Om kursen
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Fördjupning inom något eller några av ämnets kunskapsområden, till exempel servering, dukning eller bordsdekorering.
- Gästbemötande och service.
- Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
- Lagar och andra bestämmelser inom kunskapsområdet, till exempel diskrimineringslagen, alkohollagen samt hygien- och säkerhetsbestämmelser.
Betygskriterier
Betyget E
Eleven medverkar i att beskriva ett kunskapsområde inom ämnet. Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt.
Betyget D
Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan C och E.
Betyget C
Eleven beskriver på ett enkelt sätt ett kunskapsområde inom ämnet. Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt.
Betyget B
Elevens kunskaper bedöms sammantaget vara mellan A och C.
Betyget A
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt ett kunskapsområde inom ämnet. Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt.