Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Bageri Nivå 2 (BAGI2000X)

Information

  • Gå till ämne, Bageri
  • Poäng: 200
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: 2024-01-08
  • Giltig till: Ej angivet

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet bageri på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Arbetsprocessen vid bearbetning av degar. Viltid, jäsning och avbakning.
  • Planering och organisering vid vanligt förekommande bageriarbete.
  • Etiska, miljömässiga och ekonomiska val i arbetet.
  • Prisbestämning och vanligt förekommande ekonomiska kalkyler.
  • Vanligt förekommande receptberäkningar.
  • Tillverkning av matbröd med surdegar, blötläggningar och skållningar.
  • Tillverkning av kaffebrödsdegar och laminerade degar.
  • Tillverkning av bröd och bakverk med hänsyn till smak och utseende samt med utgångspunkt i trend och tradition.
  • Simultant arbete med flera moment och metoder.
  • Hantering av redskap, maskiner och annan utrustning.
  • Lagar och andra bestämmelser inom området, däribland livsmedelslagstiftning med tonvikt på hygien och hygienrutiner.
  • Säkerhet och ergonomi i arbetet.
  • Samarbete och kommunikation vid bageriarbete.
  • Bemötande i olika situationer.

Program där kursen förekommer

search