Frukost och buffé Nivå 1 (FRUO1N0)
Information
- Gå till ämne, Frukost och buffé
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet frukost och buffé på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Vanligt förekommande bufféer, däribland frukostbufféer.
- Tillagning, beredning och hantering av vanligt förekommande frukost- och bufférätter.
- Råvarors och livsmedels näringsinnehåll, märkning och kvalitet.
- Följande av givna ramar för mängd och åtgång utifrån målgrupp och ekonomi.
- Metoder, redskap och utrustning som används vid frukost- och bufféservering.
- Livsmedelshygien. Lagar och andra bestämmelser som gäller livsmedelshantering. Innebörden av egenkontroll.
- Ergonomiska och säkra arbetssätt, däribland bärteknik.
- Uppdukning och servering med hänsyn till estetik och atmosfär vid enklare bufféer i olika sammanhang.
- Service och bemötande i mötet med gästen, däribland språkets och kroppsspråkets betydelse.
- Allergener, anpassad kost och kostval.
- Personlig hygien och ändamålsenlig klädsel.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Programmet för handel och service | HS25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 2 |