Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Servering Nivå 1 (SERE1N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet servering på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Enklare serveringsmetoder för mat och dryck.
  • Vanliga uppdukningar och dekorationer i samband med servering och iordningställande av lokaler.
  • Enklare dukningar och dekorationer.
  • Enklare servering.
  • Enklare redskap och utrustning inom servering och matsalsarbete samt redskapens och utrustningens användningsområden och skötsel.
  • Enklare menyers uppbyggnad.
  • Vanligt förekommande allergener, anpassad kost och kostval.
  • Grunderna i gästbemötande samt hur mat och dryck kan presenteras.
  • Vanliga ord och uttryck i kommunikationen med gäster och kollegor samt vikten av ändamålsenlig kommunikation.
  • Personlig hygien och klädsel. Vanligt förekommande kemtekniska produkter.
  • Ergonomiskt och säkert arbetssätt.

Program där kursen förekommer

search