Servering Nivå 1 (SERE1N0)
Information
- Gå till ämne, Servering
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet servering på nivå 1 ska behandla följande centrala innehåll:
- Enklare serveringsmetoder för mat och dryck.
- Vanliga uppdukningar och dekorationer i samband med servering och iordningställande av lokaler.
- Enklare dukningar och dekorationer.
- Enklare servering.
- Enklare redskap och utrustning inom servering och matsalsarbete samt redskapens och utrustningens användningsområden och skötsel.
- Enklare menyers uppbyggnad.
- Vanligt förekommande allergener, anpassad kost och kostval.
- Grunderna i gästbemötande samt hur mat och dryck kan presenteras.
- Vanliga ord och uttryck i kommunikationen med gäster och kollegor samt vikten av ändamålsenlig kommunikation.
- Personlig hygien och klädsel. Vanligt förekommande kemtekniska produkter.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.