Ett annat sätt att se skolverkets uppgifter

Servering Nivå 2 (SERE2N0)

Information

Läroplan

  • Namn: Gymnasieskolan, GY25
  • Gäller från: 2025-07-01
  • Senast ändrad: Ej angivet
  • Grundförfattning: Ej angivet
  • Ändringsförfattning: Ej angivet

Om nivån i ämnet

Undervisningen i ämnet servering på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:

  • Vanligt förekommande serveringsmetoder, till exempel tallriksservering, fatservering och bufféservering.
  • Uppdukningar och dekorationer i samband med servering och iordningställande av lokal utifrån olika ändamål.
  • Vanligt förkommande servering.
  • Användning av redskap och utrustning inom servering och matsalsarbete.
  • Presentation av menyer för gäster.
  • Rekommendation av rätter på menyn utifrån allergener, anpassad kost och kostval.
  • Gästbemötande i olika situationer. Kommunikation med gäster och hantering av frågor och önskemål.
  • Kommunikation med kollegor om arbetsuppgifter.
  • Arbetsplatsens hygien- och städrutiner. Kemtekniska produkter för olika ändamål.
  • Ergonomiskt och säkert arbetssätt.

Program där kursen förekommer

search