Servering Nivå 2 (SERE2N0)
Information
- Gå till ämne, Servering
- Poäng: 100
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet servering på nivå 2 ska behandla följande centrala innehåll:
- Vanligt förekommande serveringsmetoder, till exempel tallriksservering, fatservering och bufféservering.
- Uppdukningar och dekorationer i samband med servering och iordningställande av lokal utifrån olika ändamål.
- Vanligt förkommande servering.
- Användning av redskap och utrustning inom servering och matsalsarbete.
- Presentation av menyer för gäster.
- Rekommendation av rätter på menyn utifrån allergener, anpassad kost och kostval.
- Gästbemötande i olika situationer. Kommunikation med gäster och hantering av frågor och önskemål.
- Kommunikation med kollegor om arbetsuppgifter.
- Arbetsplatsens hygien- och städrutiner. Kemtekniska produkter för olika ändamål.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 1 |