Servering Nivå 3 (SERE3N0)
Information
- Gå till ämne, Servering
- Poäng: 200
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: 2024-03-26
- Giltig till: Ej angivet
Läroplan
- Namn: Gymnasieskolan, GY25
- Gäller från: 2025-07-01
- Senast ändrad: Ej angivet
- Grundförfattning: Ej angivet
- Ändringsförfattning: Ej angivet
Om nivån i ämnet
Undervisningen i ämnet servering på nivå 3 ska behandla följande centrala innehåll:
- Metoder och tekniker för servering av mat och dryck utifrån olika ändamål.
- Uppdukningar och dekorationer i samband med servering och iordningställande av lokal.
- Servering utifrån olika ändamål och i olika situationer.
- Val och användning av redskap och utrustning inom servering och matsalsarbete. Vård av redskap och utrustning.
- Gästbemötande i olika situationer. Kommunikation med gäster om menyernas innehåll.
- Ansvarstagande för gemensamma uppgifter. Framförhållning och efterarbete inom servering och matsalsarbete.
- Arbete i enlighet med hygienrutiner.
- Ergonomiskt och säkert arbetssätt.
Program där kursen förekommer
Namn | Kod | Version | Kurstyp |
---|---|---|---|
Programmet för hotell, restaurang och bageri | HR25 | 1 | Programfördjupningskurser |
Visar träffar 1 - 1 |